ÚjdonságokKapcsolódó címekE-mail küldésVissza a kezdő oldalra

 

L.K. QUALITY
MINITAB
PROCESSMODEL
TECHSMITH
TANFOLYAMOK
ARCHÍVUM
REFERENCIÁK
L.K.Q. a Magyarországi Tanúsított Cégek XIII. Nemzeti Konferenciáján
Cégünk az elmúlt évek hagyományihoz híven idén is mint kiállító részt vett a Balatonfüredi rendezvényen.

A Magyarországi Tanúsított Cégek XIII. Nemzeti Konferenciáját 2006. szeptember 14-15-én Balatonfüreden rendezték. A konferencia mottójául a "Versenyképesség - Versenystratégiák" jelmondat szolgált.
Az Európai Unióhoz való tartozásunk eddigi tapasztalatai és az új EU-s költségvetési ciklus kihívásai még egyértelműbbé tették, hogy hazánk csak a versenyképesség állandó növelésével és ütőképes versenystratégiák birtokában képes a felemelkedésre és a világpiaci érvényesülésre. A XIII. Nemzeti Konferencia programja ennek a gondolatnak a jegyében került összeállításra.


 

 

L.K.Q. az I. debreceni kíválóság konferencián
2006. május 10-12. közt került megrendezésre Debrecenbe, a Kölcsey központban az I. debreceni kiválóság konferencia, melyen cégünk mint előadó (Hat Szigma) és mint kiállító vett részt. A forgalmazott szoftvereinken kívül képzési, oktatási anyagainkat is bemutattuk, azok megtekinthetők voltak.

Köszönjük az érdeklődésüket!

L.K.Q. a Magyarországi Tanúsított Cégek X. Nemzeti Konferenciáján
Az Európai Uniós csatlakozás jelentős és gyors változásokat eredményez a gazdasági környezetben. Megfelelő felkészülés a változásokból eredő kihívásokra túlélési sikertényező lehet. Ehhez próbált segítséget nyújtani a X. Nemzeti Konferencia, amelyet az ISO 9000 Fórum rendezett Balatonfüreden 2003. szeptember 11-13 között az "Új gyakorlat európai utakon" gondolat nevében.

Íme néhány kép a rendezvényről:

 

 


 

L.K.Q. a Magyarországi Tanúsított Cégek VIII. Nemzeti Konferenciáján
Cégünk részt vett a Magyarországi Tanúsított Cégek VIII. Nemzeti Konferenciáján, mely 2001. szeptember 12-15. közt került megrendezésre Balatonfüreden.

A konferencián egy félórás bemutatót tartottunk (2001. szeptember 13., "B" szekció, 17 óra) a MINITAB 13 statisztikai szoftverről, a
"Hat Szigma és ISO 9001:2000 támogatása
MINITAB szoftverrel"

címmel.

Minden kedves érdeklődőnek megköszönjük a résztvételét, s reméljük hogy sikerült felhívnunk figyelmüket a statisztikai szoftverek alkalmazásának szükségességére.

 

 

 


 

Előadás a Hat Szigmáról
Cégünk vezetője 2001 szeptember 13.-án Balatonfüreden az ISO 9000 Fórumon előadást tartott a
"Hatékonyság növelése a minőségügyi tevékenység fő mozgatója"
címmel.

Részlet az előadásból:

Miben különbözik a Hat Szigma a többi minőségügyi irányzattól?

A Hat Szigmánál a minőségügyi tevékenység fő célja a profitszerzés (hatékonyság növelése), ezért a minőségügyi tevékenységet pénzben mérik. Ebből következik, hogy a minőségügyi szakembernek jó közgazdásznak is kell lennie, hogy kimutathassa tevékenysége közvetlen hasznát.

A Hat Szigma program célul tűzi ki a hat szigmás folyamatok elérését. A jelenlegi folyamatok kb. három szigmásak. Hogy mit jelent a három és a hat szigma közötti különbség, arra legyen a következő egyszerű példa.
Ha gépelésnél 15 oldalanként követünk el egy hibás leütést, és ezt három szigmásnak tekintjük, akkor hatszigmás folyamat esetén 300.000 !!! oldal esetén követünk el egy hibát.

Az előadás írásos anyaga

Statisztikai módszerek, Hat Szigma, Robusztus technika
címmel 2001 május 10.-én 10 órai kezdettel három előadásra kerül sor a 44. EOQ Kongresszust követő "Kongresszusi Napok" záró rendezvényén a Budapesti Műszaki Egyetem Dísztermében (Bp. XI. ker. Műegyetem rkp. 3-5. I. emelet)

Az előadók:
David Hutchins
az Egyesült Királyságból a Hat Szigma minőségügyi programról tart előadást kiemelve az új szemlélet és módszer hatékonyságát, profittermelő hatását és sikereit.
Lakat Károly, cégünk vezetője a vállalatoknál leggyakrabban használt statisztikai módszerekről fog beszélni, különös tekintettel a Taguchi módszerről.
Dr. Balogh Albert, az EOQ MNB alelnöke a budapesti EOQ kongresszus megbízhatósági előadásait foglalja össze.

Az előadásokkal kapcsolatos bővebb információ az EOQ MNB honlapján található.

EOQ MNB honlapja

L.K.Q. az Országos Minőségügyi kiállításon
A Minőségi Hét rendezvényeihez kapcsolódva cégünk részt vett az Országos Minőségügyi kiállításon, melyet 2000. november 6-8. között rendeztek meg a Magyar Honvédség Művelődési házában.

A kiállításon bemutatásra került a MINITAB 13 statisztikai számítógépes program és annak leggyakrabban alkalmazott grafikus analízisei, valamint a szoftver használatának elsajátításához kidolgozott oktatási anyagaink.

Köszönjük minden kedves látogatónk érdeklődését.

Minőségi Hét 2000. november 6-8.

Hat Szigma módszer matematikai statisztikai alapjai
2000-ben a legújabb tanfolyamunk a Hat Szigma módszer matematikai statisztikai alapjaival foglalkozik. Az erősen a költségcsökkentésre orientált módszerek alapeszköze a MINITAB statisztikai szoftver.

A Hat Szigma módszer olyan - veszteségeket csökkentő, a vásárlók elégedettségét növelő, a folyamatok javítását és fejlesztését szolgáló - eljárások összessége, mely pénzben mérhető eredményekre koncentrál.
A jó minőségű gyártás nemcsak megelégedettebb vásárlót eredményez, hanem a veszteségek, a javítások és a ciklusidők csökkentésével a hatékonyságot is növeli.

Hat Szigma módszer mat. stat. alapjai

MINITAB Hat Szigma Modul
A MINITAB statisztikai szoftver Hat Szigma Modulja a Minitab Inc. és a Hat Szigma Akadémia közös munkájának eredménye.
A Modul mindezidáig csak azon felhasználók számára volt elérhető, akik a Hat Szigma Akadémiával valamilyen üzleti kapcsolatba léptek (oktatáson vettek részt).
Ez a megkötöttség szűnt meg most, így a Hat Szigma Modul már minden MINITAB szoftver tulajdojdonos számára elérhetővé válik.

A Modul három fő témával foglalkozik:
     A folyamatjelentés egy minőségi jellemző újszerű
        (kumulatív) értékelését adja hat grafikus képen.
     A termékjelentés több jellemző összegzését mutatja
        három grafikus képen.
     A tűrésmeghatározó menü a szerelési elemek
        tűréseinek kiszámításához ad segítséget.

A Modul támogatja a Hat Szigma költségcsökkentő programok megvalósítását.

MINITAB 14 demo szabadon letölthető
Tegyen próbára bennünket...

A MINITAB statisztikai szoftver legújabb verziójának demo változata most szabadon elérhető!

Fedezze fel a MINITAB statisztikai szoftvert, melynek kimagasló teljesítményében a vállalatok bíznak. A Hat Szigma projekteknél valamint a minőségügy egyébb területén is alkalmazott piacvezető számítógépes programcsomag - melyhez hatékony programtámogatás (oktatás, tanácsadás stb.) társul - megbízható módszereket biztosít a világszínvonalú minőség eléréséhez.

Töltse le a szoftver 30 napig használható teljes értékű változatát a tovább gombra kattintva.

 

MINITAB 14 demo letöltése

MINITAB 13 frissítés
AMINITAB szoftvert - mint minden más számítógépes programot - két kiadás (Release) között többször frissítenek, mely során az esetlegesen felmerült hibákat kiküszöbölik, javítják a programot, s így újabb verziókat hoznak létre.

A szoftver 13-as változatának legújabb frissítése már letölthető, melyet lefuttatva a program új verziószáma 13.32 lesz.

A frissítés letöltéséhez kattintson a tovább gombra.

Frissítő file letöltése

Hat Szigma misztérium - lehull a lepel a módszertani titokról
címmel jelent meg a Minőség és Megbízhatóság című szaklapban a Minitab KeepingTAB 31. számának
"Six Sigma enigma - Taking the Mystery out of the Methodology"
című cikke, melyet Várkonyi Gábor fordított magyarra.

A Hat Szigma információáramláson alapuló módszertan, amely - a pénzügyileg mérhető eredményeket állítva a középpontba - a veszteségek csökkentésére, a vevői elégedettség növelésére és a folyamatok fejlesztésére törekszik. A Hat Szigma módszert a Motorola Corporation fejlesztette ki az 1980-as években, manapság már a kiválóság és a hatékonyság világszínvonalának mértéke. Leginkább a General Electric és az AlliedSignal széles körben publikált sikerei következtében ismerik.

 

A szaklapban megjelent cikk

KeepingTab
A KeepingTAB egy periodikusan megjelenő hírlevél a MINITAB tulajdonosok számára, de hasznos információkat tartalmaz a minőség, az oktatás és a kutatás területén dolgozó nem MINITAB-os kollégák számára is.
Szakmai cikkek, oktatók oldala, újdonságok, tippek a szoftver használatához és sok más érdekesség található a KeepingTAB oldalain.

A KeepingTAB hírlevél PDF (Portable Document Format) formátumban tölthető le. Olvasásához és nyomtatásához használjuk az Adobe Acrobat Reader 4.0-ás vagy 5.0-ás verzióját. 

KeepingTAB 36.     KeepingTAB 36

KeepingTAB 35.     KeepingTAB 35

KeepingTAB 34.     KeepingTAB 34

KeepingTAB 33.     KeepingTAB 33

KeepingTAB 32.     KeepingTAB 32

MINITAB tulajdonosok sikertörténetei
Ezen az oldalon több MINITAB tulajdonos által írt sikertörténet is olvasható, melyben közgazdászok, menedzserek, számítógépgyártók, mérnökök, oktatók írják le történeteiket arról, hogy hogyan segítette és miképp tette könnyebbé, hatékonyabbá munkájukat a szoftver használata.

MINITAB tulajdonosok sikertörténetei

Dr. Genichi Taguchi a 44. EOQ konferencián
Budapest Kongresszusi Központ, 2000. június 14.

Dr. Genichi Taguchi szekciója a Robust Engineering teltház mellett végezte munkáját. Lássunk néhány gondolatot az élő klasszikus és a meghívott előadók (Yuin Wu és Shuichi Fukuda) előadásából.

Az előadók bevezetőként kétféle minőséget említettek:

1, a vásárlói minőséget (customer quality: minden, amit a
                                     vevő kér) és
2, a műszaki minőséget (engineered quality: mindazoktól
                                     mentesség, amit a vevő nem akar).

A jó vásárlói minőség a nagy piaci részesedést biztosítja, míg a műszaki minőség garantálja annak megtartását és növelését.

Dr. Genichi Taguchi, American Supplier Institute              Lakat Károly, L.K.Q.

 

 

Dr. Genichi Taguchi a 44. EOQ konferencián

ASQ Hat Szigma tanfolyamai
Az Amerikai Minőségügyi Szervezet (ASQ) a Hat Szigma Akadémiával  együttműködve három féle - a Hat Szigma minőségjavító programhoz kapcsolódó - tanfolyamot hirdetett meg.

Azon középvezetők (Champions) számára akik pozíciójuknál fogva megteremtik a megfelelő környezetet (infrastruktúrát), és képesek segíteni a Hat Szigma program végrehajtásában egy hetes elméleti oktatást ajánlanak.

A felsővezetők, akik az általános vállalati célok eléréséért felelősek egy napos oktatáson vesznek részt.

A Hat Szigma program tényleges megvalósítói az un. Fekete övesek (Black Belts). Számukra 4 hónapon keresztül folyik a képzés havonta egy-egy hetes elméleti oktatással. A tanfolyam ideje alatt minden egyes résztvevő egy önálló Hat Szigma költségcsökkentő projectet valósít meg.
A tanfolyam elvégeztét követően a Fekete övesek visszatérnek vállalatukhoz, ahol oktatják, szervezik és vezetik az egész vállalatra kiterjedő Hat Szigma projekteket a felsővezetők jóváhagyásával és a középvezetők segítségével.

ASQ Hat Szigma tanfolyamai

MINITAB statisztikai szoftver

Copyright © L.K.Quality Műszaki Fejlesztési és Kereskedelmi Bt. Minden jog fenntartva.
1475 Budapest, Postafiók 172. 1104. Budapest, Kada-köz 11., Tel./Fax: 262-04-12.
Kérjük, hogy ötleteiket, észrevételeiket, tanácsaikat juttassák el hozzánk.