ÚjdonságokKapcsolódó címekE-mail küldésVissza a kezdő oldalra

 

L.K. QUALITY
MINITAB
PROCESSMODEL
TECHSMITH
TANFOLYAMOK
MINITAB tréning
Matematikai statisztikai project
Mintavételes minőségellenőrzés
Statisztikai folyamatszabályozás
Mérőrendszer analízis
Kísérlettervezés
Megbízhatóság
Hat Szigma módszer mat. stat. alapjai
ARCHÍVUM
REFERENCIÁK

 

 

Tematika 1/2
Tematika 2/2
Jelentkezési lap

Beka.gif (203 bytes) Hat Szigma minőségjavító program olyan - veszteségeket csökkentő, a vásárlók elégedettségét növelő, a folyamatok javítását és fejlesztését szolgáló - eljárások összességét jelenti, mely a pénzben mérhető eredményekre koncentrál.

A matematikai statisztikában a "szigma" a mért adatok változékonyságára utal. A Hat Szigma módszernél a "szigma" a folyamat teljesítményére (hibamentes működésére) vonatkozik, tehát minél nagyobb a "szigma" értéke annál inkább beszélhetünk hibamentes működésről.

A Hat Szigma nem más mint egy elérendő cél. Az a vállalat, amely képes Hat Szigma minőséggel gyártani, az a legyártott 10.000.000 db. terméke közül max. 34 db. nem megfelelő terméket állít elő, tehát a gyártása 99,99966%-ban hibamentes terméket eredményez.
A módszer a gyártási folyamatok mellett más folyamatok - pl.: fejlesztés, szolgáltatás, adminisztráció, stb. - működésének javítására is használható.
A dokumentált minőségirányítási rendszer mellett a Hat Szigma projektek teszik a vállalatok működését igazán hatékonnyá.

Miben különbözik a Hat Szigma program az eddigi minőségjavító eljárásoktól?
Leginkább abban, hogy itt a matematikai statisztikai módszerek igen intenzíven kerülnek alkalmazásra. Ezen bonyolult statisztikai műveleteket a mai modern világban legegyszerűbben az ilyen feladatokra kifejlesztett számítógépes szoftverek segítségével oldhatjuk meg.

Tanfolyamunkon az elemzések a MINITAB (USA) statisztikai szoftver segítségével kerülnek bemutatásra, mely számítógépes programot többek között a General Electric, a Nokia, a Polaroid, stb. is használ minőségjavító programjaihoz. Az Amerikai Minőségügyi Szervezet (ASQ) a Hat Szigma módszer oktatásához szintén ezt a szoftvert választotta.

 

M i r e l e s z k é p e s ?

 

A résztvevők megismerkedve az alapvető matematikai statisztikai módszerekkel tevékenyen részt tudnak majd venni a Hat Szigma minőségjavító programban.

 

K i k j e l e n t k e z z e n e k ?
 

Döntéshozók, kulcspozícióban lévő vezetők és mindazon munkatársak, akik elkötelezettek a hatékony mat. stat. alapú minőségjavításban és részt kívánnak venni egy Hat Szigma programban vagy aktívan hozzá tudnak járulni annak sikeres megvalósításához.

 

M i l y e n s z o l g á l t a t á s t k a p n a k a            r é s z t v e v ő k ?
 

A résztvevők megkapják:
- az előadások fóliamásolatait,
- az előkészített feladatlapokat,
- a MINITAB program demo változatát.

 

M i t k e l l t u d n i a t a n f o l y a m r ó l ?
 

A tanfolyam Budapesten, vagy kihelyezett formában a vállalatnál kerül megrendezésre. A tanfolyam elvégzéséről a résztvevők igazolást kapnak.

 

MINITAB statisztikai szoftver

Copyright © L.K.Quality Műszaki Fejlesztési és Kereskedelmi Bt. Minden jog fenntartva.
1475 Budapest, Postafiók 172. 1104. Budapest, Kada-köz 11., Tel./Fax: 262-04-12.
Kérjük, hogy ötleteiket, észrevételeiket, tanácsaikat juttassák el hozzánk.