ÚjdonságokKapcsolódó címekE-mail küldésVissza a kezdő oldalra

 

L.K. QUALITY
MINITAB
PROCESSMODEL
TECHSMITH
TANFOLYAMOK
MINITAB tréning
Matematikai statisztikai project
Mintavételes minőségellenőrzés
Statisztikai folyamatszabályozás
Mérőrendszer analízis
Kísérlettervezés
Megbízhatóság
Hat Szigma módszer mat. stat. alapjai
ARCHÍVUM
REFERENCIÁK

Az alábbi rövid felsorolással kívánjuk - tanfolyamaink részletes tárgyalása előtt - bemutatni oktatási tevékenységünk kialakulásának közel 20 éves történetét.

 

1979-ben Budapesten nemzetközi könyvkiállításra került sor az Európai Minőségügyi Szervezet (European Organisation for Quality, EOQ) 23. Kongresszusa alkalmából. A kiállítás matematikai statisztikai könyvei adták az indíttatást a tanfolyamok létrehozásához.
1983-ban, az első tanfolyamunk a mintavételes minőségellenőrzés szabványának (MIL. STD. 105D, MSZ 247) használatával foglalkozott az akkori Magyar Szabványügyi Hivatalban (MSZH).
A matematikai módszerek ipari oktatásánál folytatni kívánjuk az akkori elismert szakemberek - Dukáti Ferenc, Sarkadi Károly, Vincze István, Sallay László - munkásságát.
A 80-as években egyre jobban a statisztikai folyamatszabályozás és a képességvizsgálat módszere került előtérbe, ezért tanfolyamaink témája ezekkel bővült.
Előadásaink többekközt a GTE, az MSZH és az OKTÁV tanfolyamain hangoztak el.
1985 és 1988 között a nigériai Gongola State Főiskola Mechanical Engineering Tanszékének felkérésére matematikai statisztikai oktatást végeztünk.
A 80-as évek végén a Budapesti Mérnöktovábbképző Intézet és az MSZH felkérései adtak továbbfejlődési lehetőséget tanfolyamaink számára.
A 90-es évek elején a G.R.Quality kanadai-magyar közös vállalat megalakulásával repertoárunk a kísérlettervezés témakörével bővült.
1994-től oktatási és tanácsadói munkáinkhoz a MINITAB (USA) statisztikai szoftvert használjuk, mely jelentősen megkönnyítette és hatékonyabbá tette munkánkat.
1998-tól a MINITAB statisztikai szoftver hazai forgalmazását  látjuk el.
Mérőrendszer analízis tanfolyamunkat a QS 9000 (autóipari beszállítói rendszerkövetelmény) megjelenése után dolgoztuk ki.
2000-ben a legújabb tanfolyamunk a Hat Szigma módszer matematikai statisztikai alapjaival foglalkozik. Az erősen a költségcsökkentésre orientált módszerek alapeszköze a MINITAB statisztikai szoftver.

MINITAB statisztikai szoftver

Copyright © L.K.Quality Műszaki Fejlesztési és Kereskedelmi Bt. Minden jog fenntartva.
1475 Budapest, Postafiók 172. 1104. Budapest, Kada-köz 11., Tel./Fax: 262-04-12.
Kérjük, hogy ötleteiket, észrevételeiket, tanácsaikat juttassák el hozzánk.